Новини

Новини

Назад

ОБЛАЧНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ В ПОЛЗА НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС

Защо облачни услуги са важни за развитието на бизнеса? Облакът предоставя на малките предприятия достъп до технологии, които преди това са били извън обсега им и им позволява да се конкурират с други предприятия на разумна и достъпна цена. Развитието на технологиите и IT решенията доказа, че не е нужно нещо да съществува физически, да струва скъпо и да заема място, за да бъде сигурно и добре защитено. Какви са основните предимства на облачните услуги:

По-ниски разходи

Едно от най-големите предимства, които предприятията могат да получат от преминаването към облачни услуги, е да спестят пари. Облакът осигурява разнообразни услуги на достъпни цени. Виртуализацията на сървъри и приложния разширява възможностите за оптимално използване на физическото оборудване, което означава, че доставчиците на облачни услуги могат да предоставят много повече с по-малко. Ето защо една организация, използващата такъв тип услуги, може да постигне значителен спад в разходите за поддръжка, консумацията на енергия, пространство за IT оборудване и дори да елиминира разходите си за поддръжка, инсталация и надграждане на хардуерното оборудване. Това е особено важно за малкия и среден бизнес, където тези спестявания са от съществено значение.

По-добра гъвкавост

Чрез облачните услуги имате достъп до приложения, данни и файлове от всяко място, от всеки тип устройство и по всяко време. Необходима ви е единствено интернет връзка. Така работата се превръща в гъвкав и отдалечен работен процес, което е от съществено значение за осигуряване на възможността за достъп на служителите, дори когато те не са на работното място. Cloud computing не само помага на служителите да работят извън офис помещенията, но също така позволява на работодателите да управляват бизнеса си както и когато е необходимо.

По-защитени данни

Подобрената сигурност на данните е друг актив на облачните изчисления. Традиционните системи за съхранение на данни могат лесно да бъдат откраднати или повредени. При тях има и по-големи шансове за кибер атаки като вируси, злонамерен софтуер и хакерство. Човешките грешки и прекъсванията на захранването също могат да засегнат сигурността на данните.

Ако използвате Cloud computing, ще получите предимствата на подобрената сигурност на данните. В облака данните са защитени по различни начини, като например антивирусни, криптиращи методи и все по популярните защитни стени от следващо поколение. Освен това, за да се намали вероятността от загуба на данни, облачните услуги ще ви помогнат да останете в съответствие със стандарти и разпоредби за сигурността на информация.

Cloud computing е една от най-важните тенденции, формиращи технологията за пазара и поради предимствата и огромния брои услуги които предоставя е подходящ не само за малкия бизнес, а за организации с всякакви размери. 

По-голяма интеграция

Базираните на облачни услуги бизнес решения могат да създават различни опростени възможности за интеграция с множество доставчици, базирани на облак. Те могат да получат и предимства от специализирани услуги, които се интегрират със системи като човешки ресурси, счетоводство и маркетинг. Този тип интеграция прави собствениците на предприятия концентрирани върху основните области на бизнеса.

По-висока скалируемост

Един от най-важните аспекти на услугите, базирани на облака, е тяхната скалируемост. В момента малък бизнес може да изисква ограничено съхранение, мобилност и др. Но в бъдеще нуждите и изискванията ще се увеличат значително паралелно с растежа на бизнеса. Облачните решения  могат да приемат всички внезапни и повишени изисквания на организацията. Услугите, базирани в облака, имат гъвкавостта да увеличават или намаляват. Това гарантира, че всичките ви изисквания се обслужват според вашите нужди и бюджети.